Ferdigplen legger du på noen timer

Om skråningen, tomten eller området ditt likner mest en grå leireåker, skal du ikke fortvile. I samarbeid gjør vi den om til en innbydende og slitesterk gressmatte like enkelt og hurtig som du legger inn din bestilling. Ferdigplen legger du på noen timer. Alle som vurderer ferdigplen ønsker å slippe såing av gress, og ventetiden på at grasset vokser seg tykt og vakkert. Våre kunder av ferdigplan ønsker å ha resultater umiddelbart. Frodige gressmatter som rulles ut og er «ferdige på dagen», er innbydende for alle sommeraktiviteter. Dessuten skal plenen være like fin år etter år, og tåle en norsk vinter. Ferdigplen legger du på noen timer.

Før i tiden var det vanlig å så plenen selv. Dette var en lang og tidkrevende prosess. Først måtte arealet ryddes, deretter planeres, tromles, såes, tromles igjen og til slutt gjødsles og vannes. Etter alt dette måtte man tålmodig vente på at plenen skulle gro. En plen trenger mellom et og to år for å rotfeste seg i Norge. Med ferdigplen slipper du å vente!

Har du en nedslitt plen, eller en plen som har blitt skadet av kulde sist vinter? Du kan legge på 2-3 cm med jord og rulle ut ferdigplen på toppen. Slik kan du reparere skadet plen på svært kort tid.

Mattene med ferdigplen rulles enkelt ut og hagen ser ferdig ut i løpet av noen timer. Hageplenen må få ligge i ro og er klar til bruk i løpet av et par uker.

Legg plen gjennom hele sesongen – helt til frosten kommer.

Vi høster ferdigplen kontinuerlig gjennom hele sesongen, fra tidlig vår til frosten kommer på høsten. Ingen år er like så start- og sluttdato vil variere fra år til år  men vi er som regel i gang fra slutten av april og avslutter sesongen i slutten av november.

Størst pågang etter gress er det i mai og juni frem til ferien. Da vil mange ha gjort årets innsats i hagen før man tar en velfortjent sommerferie.

Vær allikevel oppmerksom på at høsten er en veldig fin tid å legge ferdigplen.

Utover høsten er det mer naturlig nedbør og nattedogg som fungerer som lett vanning. Lavere temperaturer gjør faren for overoppheting av gresset mindre. Gresset holder seg lengre friskt i rullen.

På høsten er det dessuten veldig sjelden vanningsrestriksjoner. Det som stopper legging av gress er mye og langvarig nedbør som ikke tørker opp igjen. Da blir jorden veldig våt og vanskelig å jobbe med.

Gresset trenger ikke å feste seg, dvs. gro fast, i underlaget før vinteren. Gress som er lagt sent på året uten å feste seg overvintrer like godt som etablert gress og ligger klart til å begynne å gro neste vår. En stor fordel er at gresset ligger på plass og tar med seg fuktighet som trengs for en god start. Man kan starte vanning når jorden har tørket helt opp.  

Ikke gjødsle gresset etter ca. 1. oktober men utfør vårgjødsling fra ca. 1/5.

Gress skal gjødsles 4 ganger pr. vekstsesong. Bruk 2 kg/100m2  fullgjødsel / plengjødsel /hagegjødsel med 6 ukers mellomrom. Da sikrer man en plen som vokser godt, trives og holder ugress og mose på lenger avstand.

Ferdigplen er ferskvare som høstes etter bestilling. Gresset er sjelden høstet innen 12 timer før levering /henting. Vår fagkunnskap og service er din trygghet.

Størrelse på gressrullene:
1 rull = 1m2
Lengde = 2,5m
Bredde = 0,4m
Vekt pr rull/m2 = 12 – 15kg

Velkommen til en trygg og god handel hos oss!

Vi legger plen av storruller med ferdigplen på større prosjekter. Til dette kreves spesielt utstyr. Se vår video: Legging av ferdigplen på storrull til større landskapsprosjekter